The Single Best Strategy To Use For Yük Dengeleyici ve Bulut Bilişim

Bir World wide web sitesinin içerisinde bulunduğu yoğunluk ne kadar sık olursa olsun talep edilenleri karşılayabilecek durumda olabilmelidir. İnternet sitesi belirlenen kitlenin isteklerine karşılık verdiği müddetçe artış gösterebilir. Ancak bu artışla beraber World wide web sitesinde yeni gereksinmeler ortaya çıkmaktadır.

Yük dengeleyiciler siteye gelen trafiği rastgele dağıtabildiği gibi belirli durumlar için çeşitli yük dengeleme algoritmalarından en uygun olanını uygulayarak da yük dengeleme işlemini gerçekleştirebilirler.

AWS’de veya şirket içinde barındırılan herhangi bir uygulamanın yükünü, hedef olarak uygulama arka uçlarının IP adreslerini kullanarak dengeleyebilirsiniz. Bu sayede, herhangi bir IP adresinde ve bir bulut sunucusundaki herhangi bir arabirimde barındırılan bir uygulama arka ucunun yükü dengelenebilir. Aynı bulut sunucusunda barındırılan her uygulama, ilişkili bir güvenlik grubuna sahip olabilir ve aynı bağlantı noktasını kullanabilir.

Gelen istekleri sunuculara sırasıyla dağıtan bir algoritmadır. Load balancer, dağıtım işlemi esnasında isteğin gönderildiği sunucuyu tutmakta ve sonraki istekleri itere ederek devam etmektedir.

Temel Yük Dengeleyici ve Sanal Makine Ölçek Kümesi yapılandırmasını yedekleyerek hata durumunda veya hatalarla karşılaşıldığında yeniden denemeyi etkinleştirir.

İster donanımsal ister yazılımsal olsun veya herhangi bir algoritma kullanımına bakılmaksızın, bir yük dengeleyici, tek bir sunucunun aşırı çalışıp daha sonra erişilemez hale gelmemesini sağlamak için kaynak havuzundaki farklı web sunucularına trafiği dağıtır.

Yük Dengeleyicilerin hem donanımsal hem de yazılımsal olabildiğinden bahsetmiştim. Şimdi ikisi arasındaki farklara değinmek istiyorum.

Community checking, bir ağdaki trafiği izleme, analiz etme ve kaydetme işlemidir. Bu işlem, ağdaki veri iletimi hakkında bilgi toplamayı ve ağın performansını, güvenliğini ve sorunlarını anlamayı sağlar.

Uygulama Yük Dengeleyici, her zaman en son SSL/TLS şifrelerinin ve protokollerinin kullanılmasını sağlayarak uygulamanızın güvenliğini basitleştirir ve geliştirir.

Load balancer, donanım veya yazılım kullanılarak gerçekleştirilebilir. Aşağıdaki tabloda görebileceğiniz gibi her iki yaklaşımın da avantajları ve dezavantajları vardır.

Eğer fazla trafik alan bir site ise bu işlem sayesinde erişilebilirliğiniz sekteye uğramaz. Bu en başlı neden olmakla birlikte

Evet, yazılım tabanlı yük dengeleyiciler de more info en az donanımsal olanlar kadar iyidir lakin bu konuda deneyimlediğim birtakım durumlardan dolayı şunu söyleyebilirim ki karmaşık, trafiğin yoğun olduğu, çok kullanıcılı ve çAlright fazla uygulamanın kullanıldığı yapılarda sanal load balancerlar bir yere kadar iyi bir çözümdür. Hatta bazı firmalar dahi

Öncelikle, load balancer’ı kullanacağınız sunucuların olması gerekir. Bu sunucuların işletim sistemleri aynı olmalıdır ve uygulamanızın gereksinimlerini karşılayacak donanıma sahip olmalıdırlar.

Saatlik fiyatlandırma, giden veri kullanımına bakılmaksızın Bastion dağıtıldığından itibaren başlar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *